Ontdek de industriële troeven van cichorei

Veel meer dan een ingrediënt

Dit is een ingrediënt van plantaardige oorsprong en 100 % natuurlijk, dat kan gebruikt worden als :


1. Aroma

Als aromamiddel verschaft zij een uitgebreid geurengamma aan uw diverse bereidingen : van geroosterd tot gecarameliseerd … minder of meer uitgesproken, naargelang uw behoeften.

2. Kleurmiddel

Als kleurmiddel biedt zij een uitgebreid pallet aan schakeringen, van verguld oker tot donker bruin.

3. Smaakversterker

Zij werkt ook als smaakversterker en benadrukt de aroma’s van uw bereidingen.

4. Deegverbeteraar

Als deegverbeteraar verschaft zij bakgerechten van graanproducten hun kruimige zachtheid en versterkt hun aroma en bewaring.

Haar toepassingen zijn talrijk en gevarieerd en beantwoorden aan uw verwachtingen bij innoverende zoute en zoete bereidingen, dranken en gebak.

Haar intrinsieke eigenschappen verbeteren de voedingswaarde en zintuiglijke impact van de voedingswaren :

Dit volkomen natuurlijke ingrediënt bevat geen additieven, bewaarmiddelen noch genetisch gewijzigde organismen.

Eén ingrediënt, tientallen oplossingen, duizenden toepassingen…

Concentraten:

Na het brandingsproces wordt de oplosbare stof uit de cichorei geëxtraheerd en geconcentreerd. Deze bewerking gebeurt uitsluitend met zuiver water en waarborgt de bewaring van alle kwaliteiten in het extract. Beschikbaar in vloeibare vorm (concentraat met 55 % droge stof) of pasta (concentraat met 70 % droge stof) worden deze concentraten volledig en gelijkmatig in uw bereidingen opgelost.

Oploscichorei :

In deze uiterste verwerkingsvorm wordt het geconcentreerde cichorei-extract in een atomiseringstoren verpulverd. Hierdoor wordt een oplosbaar poeder bekomen dat volledig en onmiddellijk in een watermengsel oplost.

Cichoreibloem :

De cichoreibloem wordt bekomen door het malen van de vooraf gewassen en gedroogde wortelsnippers van cichorei. Door het malen worden alle bestanddelen van de gedroogde wortel intact bewaard. Onze bloem bevat dus alle natuurlijke bestanddelen (inuline, cellulose) en verbetert de kruimige zachtheid, vorm en bewaring van gebakken graandeegproducten.

Gebrande cichorei :

Na het branden worden de cichoreisnippers afgekoeld en vermalen tot korrels. De verschillende brandingsgraden en korreldiktes maken dat deze cichorei aan tal van producten toegevoegd kan worden om deze de gewenste organoleptische eigenschappen te verschaffen.

    Bloem Gebrande cichorei Oplos cichorei Vloeibare cichorei Cichorei pasta
  zoet   + ++ +++ ++++
  zuur   ++ + ++ ++
  bitter   +++ ++ + +
  vezels +++++ ++++ +++ +  
    . speciaal brood
. Koekedeeg
. Banketgebak
. Geklopt deeg
. Geel deeg
. Kruidenthee
. Aftreksel
. Thee
. Koffie
. Cacaopoeder

. Smaakversterker
keukengerechten
. Smaakversterker
desserten
. Oplosdrankjes
. Oploskoffie
. Oploskruidenthee
. Alle zoete,
zoute en dranken
toepassingen.
. Smaak,
kleurmiddel,
smaakversterker
. Alle zoete,
zoute en dranken
toepassingen.
. Smaak,
kleurmiddel,
smaakversterker

 


Chicobel SA/NV

Avenue des Sorbiers, 25/2
1300 Wavre
E-mail : pacha@chicobel.be