Tips, kneepjes en recepten

Tips en handige weetjes
> Recepten

Onze recepten

Gevogelte en witloof met cichorei

Voor 6 personen
Bereiding : 1u30
Kooktijd : 1 uur

Ingrediënten

Recept

De kip ontbotten, kippenboutje en bil van elkaar scheiden (of ook ontbotten). Het karkas houden.

In een pot een klontje boter laten smelten en de stronkjes witloof toevoegen. Het zout, de suiker en 2 eetlepels van het cichoreimengsel toevoegen. Op een matig vuurtje de saus laten indikken. Van het vuur nemen en laten afkoelen.
De botten en het karkas van de kip in een kookpot plaatsen voor het maken van een bouillon. Het glas Pineau de Charentes, een snuifje zout, de sjalot, de wortel, het wit van de prei, peterselie, tijm , laurier toevoegen. Met water overgieten tot dat alles bedekt is. Op een heet vuur tot ¾ laat inkoken .

De oven voorverwarmen op 180 °
De kippenstukken doormidden snijden en vullen met de witloofstronkjes en met kleine houten prikkers samenvoegen. De kippenstukjes in een ovenschotel plaatsen en met de witloofjus overgieten. De rest van de witloofstronkjes rond de kippenstukjes plaatsen en een klontje boter toevoegen en gedurende 15 à 20 minuten in een oven van 250 ° plaatsen. Kruiden met zout en peper.
Van de kippenbouillon drie soeplepels ziften. 2 eetlepels van het cichoreimengsel en 100 g boter toevoegen en op een heet vuur de saus laten indikken.

De kip uit de oven halen, de houten prikkers verwijderen, kruiden met peper en met saus overgieten.

U kunt dit recept ook met kippenfilets realiseren. De bouillon maakt u dan van een sjalot en een blokje kippenbouillon.


Chicobel SA/NV

Avenue des Sorbiers, 25/2
1300 Wavre
E-mail : pacha@chicobel.be