Tips, kneepjes en recepten

Tips en handige weetjes
> Recepten

Onze recepten

Tarbot en zijn schubben met cichorei

Voor 6 personen

Bereiding

Recept

De vis grondig wassen en de filet in 6 stukken snijden. Het vel verwijderen.
De aardappelen schillen en in zeer fijne schijfjes snijden.
Bedek de ovenplaat met bakpapier en plaats de 6 stukken tarbot op de plaat. Op ieder stuk vis de aardappelschijfjes schikken zodat ze elkaar overlappen en op schubben lijken.

De oven voorverwarmen op 180 ° en dan de vis 15 minuten laten garen.

Voor de Hollandse saus
Gedurende dat de vis in oven zit de Hollandse saus maken. In een kookpot, het sap van ½ citroen, zijn equivalent in water en het eigeel op een matig vuur met een garde opkloppen.
Onder voordurend kloppen het mengsel tot emulsie brengen. Geleidelijk de boter, die vooraf werd gesmolten toevoegen en blijven opkloppen.
Wanneer de saus een mooi homogeen geheel vormt, een snuifje zout en de cichorei toevoegen.

De vis en zijn aardappelschubben op de borden schikken en met saus overgieten.


Chicobel SA/NV

Avenue des Sorbiers, 25/2
1300 Wavre
E-mail : pacha@chicobel.be